BI VIẾT

B cuốn l lốt tuyệt ngon cho bữa cơm gia đnh


Nguyn Liệu :

- 300 gr thịt b xay
- 200gr thịt lợn xay (loại thịt nửa nạc, nửa mỡ)
- 30 l lốt cỡ trung bnh
- Muối, tiu, mắm, dầu ăn, củ hnh tm, b hnh l, đường
- Một b xin que tre.

Cch lm b cuốn l lốt:
Trộn đều thịt b xay v thịt lợn xay. Cho vo hỗn hợp thịt đầu hnh l băm nhỏ, hnh tm băm nhỏ, 4 tha nước mắm v 2 tha bột canh, 2 tha đường rồi trộn đều cho thịt ngấm gia vị.
Để hỗn hợp thịt xay khoảng 1/2h cho ngấm.



L lốt chọn những l trung bnh, khng bị rch nt. Rửa sạch l lốt rồi cắt đi 1 đoạn ở phần cuống. Lấy một phần thị xay nhuyễn đặt ở pha sau của l lốt, cuộn trn lại v dng đầu cuống ghim vo cho chắc.
Lm lần lượt cho đến khi hết l lốt v thịt xay nh!



Dng que tre vt nhọn 1 đầu, rửa sạch rồi xin khoảng 5 ci b cuốn l lốt vo với nhau, xếp ngăn ngắn. Thm dầu ăn vo chảo chống dnh, đợi dầu nng rồi cho từng xin chả ln chin. Trong qu trnh chin, bạn lật đều 2 mặt của xin chả để thịt chn đều, vng hai mặt nh!



Gỡ b cuốn l lốt khỏi xin v xếp ln đĩa. Bạn ăn mn b cuốn l lốt cng rau sống v bn l ngon nhất (chấm với nước mắm chua ngọt) hoặc ăn với cơm nng. Mn b cuốn l lốt thu ht người snh ăn bởi vị ngọt tự nhin của thịt b kết hợp với hương vị độc đo của l lốt, lm b cuốn l lốt c hương vị đặc trưng khng thể lẫn.



Chc cc Bạn thnh cng với mn B L lốt do chnh tay mnh chế biến nh ..

Nhấp vo đường dẫn dưới đy để xem video clips hướng dẫn cch lm B l Lốt tại nh :




English version .

Delicious Grilled beef wrapped in guise leaves for family meal

the perfect combination between the aroma of  grilled guise leaves and the taste of beef.

one of the fascinating grilled dishes in Vietnam

How to make Grilled beef wrapped in guise leaves

ingredients ...

- 300gr grounded beef

- 200g minced speck/pork ( 50%lean 50%fat)
- 30 guise leaves medium size

- 30 guise leaves medium size
- Salt , pepper, fish sauce, cooking oil, shallot , spring onions , sugar
- bunch of skewers

pepper, salt, sugar, chicken stock, 1tsp each

minced garlic and shallot, 1 tbsp each

3 tbsp minced lemongrass

1 tbsp soy sauce/ fish sauce

Optional: 1 tsp five spice, 3 tbsp crushed roasted peanuts

1 bunch betel leaves ( 30-35 pcs)

Fresh Asian herbs ( mint, perilla, etc.), lettuce

Fluffy rice vermicelli ( bn or bnh hỏi)

Dipping sauce: anchovy fish paste (mắm nem) or light dipping fish sauce (nuoc mắm)

Mix well minced beef and pork. Marinate the mixture of meat with pepper, salt, sugar, chopped garlic, shallots and lemongrass, 4 tbsp of fich sauce, 2 tbsp seasoning , Mixed it well and  Set aside for 30 mins

Choose the medium size of leaves , do not torn and rinsed it gently and detach leaves from their stem, take a part of mixture of meats put on the back of leave and roll over til near the stem ..

Punch a tiny hole with toothpick in the middle of the roll. Then insert the stem into the whole tighten rolls meat. Continue the first application step to the next rolls until finish

Bamboo sticks are sharpened one head and  insert a few beef rolls into the skewers and grill on charcoal or in the oven at 180C/375C for 15-20 mins. Remember to brush the rolls with cooking oil before and during the grilling to avoid them drying out., and flip over the skewers frequently through oven

Remove the grilled beef and put on  plate , you can use the grilled beef with fresh vegetable and rice noodle  is better taste

 Beef leaf guise attracted the gourmet by the natural sweetness of the beef combined with unique flavors of guise leaves, grilled Beef wrapped in guise leaves have a flavor characteristic can not be mixed.

you can use the grilled beef with fresh vegetable with anchovy fish paste (mắm nem) or light dipping fish sauce (nuoc mắm) mixed with sliced pineapple and sugar

Please watch video clip as above of the  Cooking guideline














Thông tin khác